Ga naar main content
verrekijker.jpg

Deze vijf cadeaus maken van elk kind een natuurfreak

Toegegeven, in de titel van dit artikel hebben we een heel klein beetje gelogen. Want we zijn er zeker van dat jouw kind al een natuurfreak is: elk kind wordt geboren met een tomeloze belangstelling voor de dingen om hem heen. Wil je die grenzeloze nieuwsgierigheid voor onze natuur verder of opnieuw aanwakkeren? Voor deze prikkelende cadeaus gaat elk kind overstag!

Cadeautip 1: Kunst die vogels redt

Welk kind begint niet te glunderen bij het idee van een schilderij … op je ramen?! Met een birdpen, een speciale stift met UV-inkt, zie je er zelf niks van. Wie wél kan genieten van de kliederkunsten van je kids, zijn de vogels in je tuin. Plots zijn ze zich ervan bewust dat ze niet zomaar binnen kunnen vliegen. Blije kinderen en minder raamslachtoffers: twee vliegen in één klap!

Cadeautip 2: Doe-het-zelf-pakket om wilde dieren te helpen

Je kan kant-en-klare nestkastjes of voederhuisjes kopen, maar het is nog veel leuker om ze zelf te maken. De handigste harry’s trekken hun plan met hout, zaag en een zelfgemaakte bouwtekening. Wie iets minder klusskills heeft, kan aan de slag gaan met een zelfbouwpakket. In de webwinkel van Natuurpunt kan je niet alleen kiezen uit diverse vogelprojecten, maar ook uit bouwpakketten waarmee je vlinders, vleermuizen of eekhoorns naar je tuin lokt. 

Cadeautip 3: Uitrusting voor jonge natuuronderzoekers

Vanaf het moment dat ze een voet buiten de voordeur zetten, transformeren kinderen zich tot rasechte onderzoekers. Met enkele gadgets wordt hun stads- of natuursafari nog veel interessanter. Je kan er zo ver in gaan als je zelf wil: van goedkope insectenkijker tot een eerste telescoop of microscoop. Ook een kompas, een loep, een smartphone-macrolens, een vlindernet en sporenboekje behoren tot de basisuitrusting van een beginnend natuurfreak. Succes gegarandeerd! 

Cadeautip 4: Gezelschapsspel met natuur in de hoofdrol

Spelend leren is de beste manier van leren, want de leerder denkt dat hij gewoon aan het spelen is. Geef dus eens een spel cadeau waarmee je de natuur beter leert kennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een memoryspel waarbij je voor elke mannelijke vogel zijn vrouwtje moet zoeken? Of waarbij je de boven - en onderkant van vlindervleugels met elkaar moet matchen? Hét ultieme gezelschapsspel voor (jonge en oude) vogelaars is echter Wingspan: een strategisch spel dat ook in de smaak valt bij niet-vogelende bordspelers. 

Cadeautip 5: Haal de natuur in huis met een boek

Je hoeft niet altijd naar buiten te trekken om de natuur te ontdekken. Ook vanuit je luie zetel - ideaal voor gure winterdagen - valt er heel wat te beleven. Neem bijvoorbeeld Het heel grote vogelboek, een klassiek boek over vogels dat volledig herwerkt is op kindermaat. De combinatie van vintage prenten met fantasierijke verhalen over gevleugelde superhelden zorgt gegarandeerd voor vuurwerk tijdens het lezen! Nog meer boekentips voor kids hebben we hier gebundeld. 

Meer over


Gerelateerde artikels