Ga naar main content
Ijsvogel
Ijsvogel
@hiking_foppie

Word ambassadeur

Ambassadeurs

Onze Natuur inspireert, verbaast, emotioneert en triggert elke Belg op een andere manier. Om de band tussen de Belgen en onze natuur in beeld te brengen vanuit zoveel mogelijk verschillende perspectieven zijn we op zoek naar ambassadeurs om Onze Natuur te vertegenwoordigen. Misschien wel iemand zoals jij? 


Sta jij vrijwillig om 4 uur ’s ochtends op om de dauw in de eerste ochtendzon te fotograferen of weet jij hoe je het beste je camera opstelt om die schichtige heikikker in beeld te brengen? Onze Natuur zoekt recreatieve content creators met een hart en een ziel voor onze lokale, wilde, Belgische natuur.

Wat houdt het ambassadeurschap in?

Onzenatuur.be is een natuurcontentplatform waar je de mooiste beelden en strafste verhalen over onze Belgische natuur vindt. Maar omdat wij niet overal tegelijk kunnen zijn en er duizenden natuurliefhebbers rondlopen in ons land, willen we voortaan ook beroep doen op onze community. Want wie anders dan onze eigen Belgische natuurfan is erbij wanneer een eenzame zeearend ons land aandoet? Wie kent de mooiste, verborgen natuurplekjes in ons land? Met die user generated content gaat onze redactie aan de slag om alle andere Belgen mee te laten genieten van al het moois in onze wilde natuur.

Wie is de ideale ambassadeur?

Ben jij van nature een creatieve verhalenverteller die goed overweg kan met een fototoestel of videocamera en heb je regelmatig iets nieuws te vertellen over de natuur van bij ons? Dan ben jij de content creator die we zoeken. We zijn niet op zoek naar award-winnende fotografen of de top vijf van de internationale natuurdocumentairemakers. Nee, we zoeken eerder een gepassioneerde m/v/x die van de natuur zijn hobby heeft gemaakt. De boswachter die in zijn vrije tijd graag foto’s neemt, de bloggende bioloog die tussendoor ook een leuk artikel neerpent of de cinefiel die graag het bos intrekt om er unieke beelden te maken.

Hoe gaat het concreet in z'n werk?

Wie zich kandidaat stelt en aanvaard wordt als ambassadeur zal van ons toegang krijgen tot een besloten online groep waar we alle Onze Natuur-ambassadeurs met elkaar in contact brengen. Dit platform gebruiken we om te communiceren met jou als ambassadeur en om specifieke briefings uit te sturen waarop jij al dan niet kan inpikken. Want de ene week zullen we het over de bloei van voorjaarsbloeiers willen hebben en de week erop willen we misschien liever een video over wilde everzwijnen. Niet elk onderwerp of type content zal jou als ambassadeur evenveel aanspreken. Daarom blijft de keuze altijd aan jou om wel of niet in te gaan op een briefing. Op het platform kunnen we je daarna meer gedetailleerde informatie geven over het format, de manier van aanleveren, de publicatiekanalen, etc.

Jouw unieke content kan trouwens verschijnen op eender welk kanaal van Onze Natuur: onze website onzenatuur.be, onze social kanalen (Facebook, Instagram, Twitter) maar wie weet ook op televisie. Kijk maar hoe Pim voor ons wekelijks vlogt in Iedereen Beroemd op Eén.

What's in it for you?

Nu, we horen je al denken: wat krijg ik hiervoor in ruil? We vinden het enorm belangrijk om elke ambassadeur te bedanken en de nodige credits te geven voor elke geleverde prestatie. In ruil bieden we eerst en vooral een grote portie ‘exposure’. We vermelden jouw (werk)naam dus op elke stuk content, van foto’s, video’s en vlogs tot blogs en artikels, dat jij voor ons maakt. Ere wie ere toekomt!

Onze Natuur-ambassadeurs beschouwen we ook een beetje als onze vrienden. Als we een evenement, wedstrijd of actie organiseren in jouw interessegebied zal er dus ongetwijfeld een uitnodiging in je (virtuele) postbus vallen. Bovendien krijg je de kans om in onze online groep kennis te maken met andere natuurliefhebbers die net zoals jij ongelooflijk gepassioneerd zijn door alles wat er beweegt in de Belgische natuur. Een leuke manier om te netwerken dus!

Had je zelf nog iets anders in gedachten? Laat het ons zeker weten. We staan open voor elk idee.

Wat denk je?

Zie je het al volledig zitten of twijfel je nog maar ben je wel heel benieuwd? Vul dan snel onderstaand formulier in en we laten snel van ons horen.

Sleep of klik om bestanden toe te voegen