Ga naar main content
ib-banner.jpg

Over Onze Natuur

Ontdek het wilde België

Aan de andere kant van de wereld lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender. We staren met grote ogen naar buitenlandse beelden van exotische dieren en hun weelderige biotopen maar vergeten ondertussen eens door het raam naar buiten te kijken.
Als je dat zou doen, zou je merken dat wat er zich in je achtertuin afspeelt minstens even fascinerend is. En eens je dat gezien hebt, zal je er nooit meer naast kunnen kijken: Onze Natuur is onwaarschijnlijk wild.
 
Van de Ardense bossen tot de zeeduinen van Het Zwin, twee cameraploegen van Hotel Hungaria zijn al sinds maart 2019 bezig aan een safari door de wilde natuur in eigen land. In 2022 zie je het resultaat van hun zoektocht in een unieke reeks natuurdocumentaires op Canvas.
 
Maar Onze Natuur is meer dan dat. Op onze website en social media kanalen kan je de Belgische natuur nu al ontdekken, beleven en beschermen. Je vindt er exclusieve beelden, een blik achter de schermen, onvertelde verhalen, tips hoe jij kan helpen, live cams, evenementen en veel meer, waardoor je niet anders kan dan je wandelschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan. Door weer en onweer.
 

Onze Natuur wil 11 miljoen Belgen doen inzien dat we grenzeloos trots mogen zijn op wat er zich in ons eigen land afspeelt. Zo willen we de band tussen de Belgen en hun natuur versterken. Want als je met zoveel fierheid en respect naar Onze Natuur kijkt, zal je ze ook spontaan beter beschermen.