Ga naar main content
onze-natuur-de-film-vanaf-welke-leeftijd-is-de-film-geschikt-voor-kinderen.jpg

Vanaf welke leeftijd is 'Onze Natuur, De Film' geschikt voor kinderen?

Is 'Onze Natuur, De Film' geschikt voor kinderen? Vanaf welke leeftijd kan ik mijn (klein)kinderen meenemen naar de film? En kan ik met de klas naar de film? Deze vragen stellen ouders en leerkrachten zich regelmatig op sociale media. We verzamelden de antwoorden in dit handig overzicht.

Vanaf welke leeftijd kan ik kinderen meenemen naar 'Onze Natuur, De Film'?

‘Onze Natuur, De Film’ kan alle leeftijden bekoren! De Kijkwijzer beveelt 'vanaf 9 jaar' aan, al hebben bioscopen in heel België de afgelopen weken ook al heel wat jongere bezoekers ontvangen die erg genoten hebben van de film, ondanks de soms pittige scènes van roofdieren die meedogenloos een prooi vangen en op bloederige wijze naar binnen werken. Of de film ook geschikt is voor jouw kinderen jonger dan 9 jaar, is dus sterk afhankelijk van hun individuele karakter, interesses en opvoeding. Aan jou als (groot)ouder, leerkracht of begeleider om in te schatten of je kind jonger dan 9 jaar hier klaar voor is.

Vanaf welke leeftijd kunnen we met onze klas of school naar 'Onze Natuur, De Film'?

Wens je met een klas schoolkinderen de film te bekijken, dan is de leeftijdsgrens van 9 jaar een goede leidraad. Al willen we hier wel aan toevoegen dat - mits de nodige duiding in bijvoorbeeld een klasgesprek achteraf - je zeker ook met leerlingen van het eerste en tweede leerjaar de film kan gaan bewonderen. 

Is de film ook interessant voor leerlingen in het secundair onderwijs?

Ook jongeren t.e.m. de derde graad van het secundair onderwijs zullen na het zien van de film met meer bewondering naar de natuurpracht in eigen land kijken. 'Onze Natuur, De Film' bevat indrukwekkende beelden uit eigen land en de vertelstem (van niemand minder dan Matteo Simoni) vertelt straffe verhalen op een toegankelijke, maar niet belerende manier

Ga met je school naar 'Onze Natuur, De Film'

Ga met je school naar 'Onze Natuur, De Film'

Voor leerkrachten en directies die hun leerlingen met de ‘Onze Natuur-microbe’ willen besmetten, hebben we goed nieuws. Lees snel verder en ontdek hoe je met je klas naar de bioscoop kan én met welke tools (spoiler alert: een supercoole lesmap) je de natuurfilm achteraf nog verder kan uitdiepen met je leerlingen. 

Boek een schoolvoorstelling

Meer over


Gerelateerde artikels