Ga naar main content
onze-natuur-de-film-avant-premiere-olt-rivierenhof.png
VRT © Maarten Dascotte

Onze Natuur, De Film op het grote doek: "Het was magisch!"

In een met regenwolken overtrokken OLT Rivierenhof brachten we pers, partners, boswachters, ambassadeurs en medewerkers samen voor de avant-première van Onze Natuur, De Film. Wat was hun reactie op de spectaculaire natuurbeelden die ze voor het eerst te zien kregen op het grote, witte doek? 

Het openluchttheater Rivierenhof in Deurne liep aardig vol voor de persvoorstelling van Onze Natuur, De Film. Zelfs een langgerekte regenbui hield het publiek niet tegen om zich te laten verwonderen door onze Belgische natuur op groot scherm. Onder hen waren ook heel wat bekende gezichten aanwezig. Hoe hebben zij naar Onze Natuur, De Film gekeken?

“Indrukwekkend om te zien”

“Natuurdocu’s hebben vaak een suf imago, maar dit was enorm ontroerend en op geen enkel moment vervelend. Bij momenten was het zelfs grappig. Het is ongezien hoeveel dieren we hebben zien paren” grapt actrice Tine Embrechts. “"In deze tijden is het heel goed om te zien hoe prachtig onze natuur eigenlijk wel is, en hoe noodzakelijk het is om ervoor te zorgen. Ik moet niet naar Zuid-Afrika om zo’n mooie natuur te zien. Het is gewoon hier, vlak onder onze neus.”

"Dit is heel mooie reclame voor onze natuur"

“Ondanks de zware regen heb ik zo hard genoten. Onze Natuur, De Film toont de realiteit, en die is zo mooi." Radio- en televisiepresentator Sam De Bruyn was laaiend enthousiast over wat hij zag. "Ook de manier waarop: de prachtige muziek, de soundscapes … Dat maakt alles zo episch en spectaculair. Het helpt om de natuur en dieren beter te begrijpen. Dit smaakt naar meer!”

"Maf hoe mooi onze natuur is"

Ook radio 2-presentatrice Cathérine Vandoorne was diep onder de indruk. “Het is maf hoe mooi onze natuur is. Ik dacht vaak: Enfin, hoe schoon is dat hier eigenlijk?! De muziek is fenomenaal, en het verhaal is zo mooi gebracht, mét de nodige humor, wat het heel toegankelijk maakt.”

"Onze natuur is een cadeau vol verwondering"

Acteur en tv-maker Joris Hessels had spijt dat hij zijn kinderen niet meebracht. “Deze documentaire laat je op een andere manier naar onze natuur kijken. Bij momenten zat ik zelf met open mond te kijken. Het is een fantastisch visueel huzarenstukje vol avontuur, humor, liefde en horror. Matteo Simoni heeft dat allemaal met een zachtheid en verwondering gebracht, en dat vond ik heel schoon.”

"Spectaculaire beelden en prachtige muziek"

Zo vatte regisseur Michaël R. Roskam Onze Natuur, De Film mooi samen.

Meer over


Gerelateerde artikels