Ga naar main content
vilda-57536-wandelen-langs-de-leie-yves-adams-800-px-60089.jpg
Yves Adams

Toerisme Vlaanderen en Onze Natuur zetten Vlaamse natuur op de kaart

Elders lijkt het gras altijd groener, mysterieuzer en indrukwekkender, maar ook onze Vlaamse natuur is ongelooflijk wild. We mogen eindeloos trots zijn op wat er zich in onze eigen achtertuin afspeelt. Daar wil Onze Natuur 11 miljoen Belgen, en bij uitbreiding de hele wereld, van overtuigen. Samen met Toerisme Vlaanderen als partner kijken we over de grenzen heen. We bundelen de krachten met het agentschap om Vlaanderen als groene natuurbestemming op de kaart te zetten.  

Vlaanderen als bloeiende reisbestemming

Toerisme Vlaanderen gelooft in de positieve kracht van toerisme. Door in te zetten op eigentijds en duurzaam natuur- en landschapstoerisme voor een internationaal publiek wil het agentschap meerwaarde creëren voor onze natuurgebieden an sich, maar ook voor de bewoners, ondernemers en bezoekers ervan. Dat doet Toerisme Vlaanderen met een aanbod van duurzame en innovatieve bezoekersbelevingen in de Vlaamse natuur. 

 In al die unieke stukjes Vlaamse natuur kunnen toeristen zich laten inspireren, en lokale planten en dieren floreren. Dat is het basisidee, want elk initiatief van Toerisme Vlaanderen houdt ook rekening met de draagkracht van de plek en draagt waar mogelijk bij aan meer natuur en biodiversiteit, maar ook aan meer bewustwording van het effect dat natuur heeft op onze gezondheid. Een groene ingesteldheid die perfect in het plaatje van Onze Natuur past.

Wat betekenen Toerisme Vlaanderen en Onze Natuur voor elkaar?

Onze Natuur wil 11 miljoen Belgen, en bij uitbreiding de hele wereld, laten zien hoe ongelooflijk bijzonder en wild onze inheemse fauna en flora zijn. Onze lokale natuurpracht vormt ook één van belangrijke speerpunten in de campagnes van Toerisme Vlaanderen om zoveel mogelijk toeristen te verleiden tot een vakantie of natuurbeleving in Vlaanderen. Want waar vind je zoveel gevarieerde biotopen, florerende cultuur, historisch erfgoed en couleur locale op enkele kilometers van elkaar? In Vlaanderen natuurlijk. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nog meer mensen, uit binnen- én buitenland, doen inzien waarom onze streek een absolute topbestemming is. Deze samenwerking is dus de uitgelezen kans om elkaars verhaal te versterken en elkaars boodschap mee uit te dragen. 

Samen schrijven we een verhaal met impact

Op ons online natuurplatform krijgen we duizenden bezoekers per dag die we graag de natuur insturen met inspirerende en activerende content. Van fietstips en wandeltochten in Natura2000-gebied tot avontuurlijke speelzones voor kinderen of een uitgeteste overnachting in het groen, ook zo kunnen we Belgen en toeristen uit onze buurlanden dichter bij onze eigen fauna en flora brengen. Naast het online magazine, de Onze Natuur-social kanalen en een reeks boeken, uitgegeven bij Lannoo, volgt er als kers op de taart een bioscoopfilm én een 7-delige natuurdocumentaire op Canvas in het najaar van 2022. 

Met partners zoals Toerisme Vlaanderen koppelen we dus een uniek engagement aan dat van ons, en schrijven we samen een verhaal met impact.


Gerelateerde artikels