Ga naar main content
boomkamp2.jpg

Staycation inspiration: 5 keer slapen in de Belgische natuur

Een vakantie in eigen land is aantrekkelijker dan ooit. Wil jij ook op reis gaan zonder de grens over te steken maar wel je grenzen te verleggen? Kies dan voor een staycation in de wilde natuur. Ga helemaal back to basics of kies voor een luxueuze overnachting middenin het bos, op een prachtige weide of aan de rand van een meer. Wij zochten de leukste boomhutten, tiny houses, chalets en kampeerplekjes uit voor een unieke overnachting in de Belgische natuur. 

Boomkamp in Damme

Zweven op wolkjes in een boomhut

In Ryckevelde bos bij Damme (Brugge) hangen er sinds kort zes kleine huisjes tussen de bomen. Boomkamp is een duurzaam kampeerconcept waar je kan logeren in een toffe boomhut een vijftal meter boven de grond. Spendeer de nacht middenin het groen en zie de zon opkomen tussen de bomen vanonder je deken. Begin de dag daarna met een koninklijk ontbijt in het kasteel van Ryckevelde. En verder? De wandel- en fietsroutes door het Brugse Ommeland liggen hier letterlijk aan je voeten. Keuze genoeg dus!

Praktisch:

  • Vanaf €100/nacht voor 2 personen
  • Licht en elektriciteit aanwezig
  • Douche en handdoeken inbegrepen

Reserveren op https://www.boomkamp.be/boomhutten

 

Back to basics aan het meer

Op een prachtige weide in Langemark-Poelkapelle staat wellicht het mooiste tiny house van België. Tiny Kot is een zelfgebouwd minihuisje, gemaakt van oude restmaterialen, dat voor bijna de helft uit ramen bestaat waardoor je altijd een prachtig zicht hebt op de natuur. Hier kan je slapen, koken en gezellig aperitieven met de deuren wagenwijd open op slechts enkele vierkante meters. En het beste van al: dit schattige natuurhuisje staat aan de rand van een vijver ofwel: jouw persoonlijk zwemparadijs in het groen. Is dat toch iets te koud? Er staan ook een hottub en sauna voor je klaar om daarna weer helemaal op te warmen met een prachtig uitzicht.

Praktisch:

  • €135/nacht voor 2 personen
  • Weide en vijver helemaal voor jou alleen
  • Mini-keuken met gasvuur en andere essentials 

Reserveren kan via Airbnb.

unnamed-6.jpg

Buitengewoon kamperen in een tipitent

Niets beter dan kamperen in een tent om helemaal een te worden met de natuur. Deze zomer is het zover: je kan buitengewoon kamperen in een van de vele tipitenten die er deze zomer verrijzen. Agentschap voor Natuur en Bos stelt van juli tot en met september namelijk superleuke tipitenten ter beschikking, verspreid over 13 unieke natuurlocaties in Vlaanderen. Op de kampeerlocaties heb je geen wifi en geen elektriciteit, de ideale plek voor een digitale detox. Jouw gereserveerde tipitent staat bovendien al klaar bij aankomst zodat jij enkel een slaapzak, een luchtmatras en wat kookgerief hoeft mee te nemen. Makkelijker én leuker wordt het niet als je graag eens buitengewoon goed wil slapen in de wilde natuur en van de stilte wil genieten. Leuk om te weten: kinderen tot 12 jaar kamperen gratis!

Praktisch:

  • Vanaf 30 euro/nacht voor een 4-persoonstent
  • 13 unieke locaties verspreid over Vlaanderen
  • Pop-up concept: nog tot en met 30 september 2020 dus haast je!

Reserveren op https://buitengewoonkamperen.be/

La Bulle, Ferme du Ry

Naar de sterren kijken in je veilige bubbel

Hou je het liever gezellig in je eigen bubbel? Ga dan eens logeren in een luchtbel en tuur naar de sterrenhemel vanuit je bed. Op tal van mooie natuurplekjes in Vlaanderen en Wallonië kan je een bubbeltent reserveren voor een romantisch nachtje onder de sterrenhemel. Laat je wekken door de opkomende zon en geniet van een prachtig 360° uitzicht op de natuur rondom jou. Dit is echt vakantie op het ritme van de natuur! Deze luchtbel op Ferme du Ry in het Waalse Sorinnes is alvast een van onze favorieten. Hier kan je na een overnachting in 'La Bulle' op het domein ook nog proeven van het boerderijleven, letterlijk en figuurlijk.

Praktisch:

  • €185/nacht voor 2 personen
  • Beddengoed en handdoeken voorzien
  • Op het domein van een prachtige, oude boerderij

Reserveren op http://fermedury.be/sejours/la-bulle/

d091a66390b5e2b0502c72b6bd111619.jpg

Met z'n allen bosbaden in een design cabin

Mag het letterlijk én figuurlijk wat meer zijn? Nodig vrienden of familie uit en trek er samen op uit richting Ravels bij Turnhout waar je het prachtige Dammhus tegenkomt. Deze design cabin is voorzien van alle gemakken en comfort en ligt aan een prachtig meer waar je ook kan zwemmen. Het interieur en de gezelligheid in deze A-vormig boshuis doen je haast vergeten hoe wondermooi de natuur errond is. Dammhus is daardoor de perfecte uitvalsbasis voor grotere groepen om in stijl te genieten van een weekendje in de Belgische natuur.

Praktisch:

  • € 960/weekend voor max. 12 personen (waarvan 2 kinderen)
  • Barbecue en vuurkorf aanwezig
  • 1,8 hectare privébos en een grote zwemvijver

Reserveren op https://www.dammhus.com/

Meer over


Gerelateerde artikels