Ga naar main content
schermafbeelding-2020-08-12-om-12-16-57.png

Moeders van Onze Natuur in het zonnetje

Als we ergens niet omheen kunnen, dan is het wel dat elk dier een moeder heeft. De ene zorgt jarenlang heel liefdevol voor haar kroost, de andere geeft haar jongen de allerbeste start mee zonder zich met de opvoeding te bemoeien. Het voorbije jaar passeerden er heel wat moeders voor de lens van Onze Natuur, elk met hun eigen eigenaardigheden. Vandaag - op Antwerpse moederdag - zetten we hen graag in de bloemetjes met een video-overzicht!

Ma everzwijn en haar pyjama's

Jonge everzwijnen of pyjama's drinken drie à vier maanden bij hun moeder. Al zijn ze niet zo kieskeurig: ze gaan ook wel eens bij andere zeugen uit de groep zogen. Samen staan de everzwijnenmama's sterk! 

Zwarte specht met rood hoedje


De moeder van deze zwarte spechtenjongen staat er niet alleen voor. Ze krijgt hulp van het mannetje. Hoe zie je het verschil? Het hoedje van ma specht bedekt enkel het achterhoofd, bij va specht komt het hoedje tot aan de snavel. 

Nijlgans neemt kids mee op uitstap


Wat doe je als de verveling toeslaat? Juist: je maakt een uitje! Deze nijlgans neemt haar man en jong mee op stap door de Brusselse hoofdstad. En wat doe jij op moederdag? 

Moeder de vos ziet welpen spelen aan de waterkant

"Niet te diep in het water! En pest je zus niet zo!" Zo klinkt een speelnamiddag aan het water voor veel moeders, maar niet voor deze vos. Zij zet zich rustig aan de waterkant en geniet van haar spelende welpen. 

De mooiste dag uit het leven van ma slechtvalk


De mooiste dag uit het leven van menig moeder is waarschijnlijk de dag dat hun kind geboren werd. Zou dat bij deze Gentse slechtvalk ook zo zijn? 

Watervlo heeft geen man nodig

In het geval van de grote watervlo zijn die 'mooiste dagen van het leven' amper bij te houden. Het vrouwtje kan zichzelf veelvuldig klonen, zonder dat er een mannetje aan te pas komt. Alleen in barre omstandigheden mag hij zijn bijdrage leveren. 

Wolvin Noëlla is trotse moeder van vier

animatie-met-credit.gif

Natuurlijk mag wolvin Noëlla niet ontbreken in deze lijst: met stip op één als het om de bekendste 'wilde moeder' van ons land gaat. Onlangs toonde ze trots haar welpen aan de buitenwereld. Om van te smelten, vind je niet niet? 

Meer over


Gerelateerde artikels