Ga naar main content
yoga-in-natuur.jpeg

De beste plekken om aan yoga te doen in de natuur

Met je voeten in het gras, je neus in de lucht en je haren in de wind wordt yoga een nog intensere beleving. Ruil de yogamuziek eens om voor ontspannende vogelgeluiden en rol je yogamatje uit in het midden van de natuur. Waar? Op één van deze rustgevende plekjes bijvoorbeeld! 

In het stille groen van een natuuroase

Her en der verspreid over Vlaanderen kan je genieten van het absolute zen in een natuuroase. Dat is een stuk stille natuur waar smartphones, verkeerslawaai en andere drukte helemaal afwezig zijn. Deze unieke plekjes zijn de perfecte locatie voor een deugddoend bosbad: een stille beleving die al je zintuigen op scherp zet. In elke natuuroase zijn ook enkele rustpunten voorzien, die ideaal zijn voor een yogasessie waar je gegarandeerd niet gestoord wordt. Sluit je ogen, adem diep in, en ontspan … 

Yoga op het strand met een lichtgevende zee

Zin in een echt spirituele ervaring? Trek dan op een zwoele zomernacht naar de Belgische kust en vat na zonsondergang post op het verlaten strand. Hoe dieper in de nacht, hoe rustiger de omgeving en hoe meer kans je hebt om vanuit je ooghoeken zeevonk te zien verschijnen. Dat is een eencellige alg die blauw oplicht in het donker, vooral wanneer het lekker warm en windstil is. Raadpleeg de getijdentabellen om optimaal van je yogasessie te genieten. Mediteren doe je liefst na hoogtij, zodat je niet onverwachts wordt overspoeld door het opkomend zeewater. 

Jezelf aarden in de Fondry des Chiens

Sommige locaties zijn zo markant, dat ze je vanzelf naar een andere dimensie brengen. De Fondry des Chiens is een plek waar de aarde bijna letterlijk uit elkaar scheurt. Het wordt niet voor niets ‘de Grand Canyon van België’ genoemd. Dichter bij de kern van ons bestaan kan je je niet voelen in ons land, daarom stijgt je yoga-ervaring hier gegarandeerd naar een hoger niveau. Let wel op: deze plek is een echte publiekstrekker en het kan er druk zijn. Ben je op zoek naar rust, kies dan een weekdag en een ongewoon uur uit om hier te gaan ontspannen. 

Wiebelend op een SUP-board

De kabbelende stilte van water, de blauwe weerspiegeling van wolken en lucht, de frisse geur van de natuur … een feel-good cocktail om u tegen te zeggen. Dobberend op een stand up paddle board of SUP voel je je nog meer één met de natuur. Het is even wennen, maar eens je je evenwicht gevonden hebt, kan je vast elke SUP-yogahouding aan. Omdat je SUP-board niet vast ligt, krijg je telkens een ander stukje natuur te zien wanneer je je ogen even opent. Een surrealistische ervaring! 

Verbonden met je voorouders bij dolmens en menhirs

Welke rituelen er vroeger plaatsvonden op deze geestrijke plaats, daar hebben we het raden naar. Maar bij de aanblik van dit imposante graf van 7,3 meter lang, weet je meteen dat je op een bijzondere plek terechtgekomen bent. De dolmen van Oppagne bevindt zich in een put tussen vier prachtige, reusachtige eiken. Een beetje verderop staan drie menhirs die je eenzelfde gevoel van verbondenheid bezorgen. Op de weides rondom de grafmonumenten is ruimte zat om een deugddoende yogatrip te organiseren - onder het goedkeurend oog van onze voorouders.

Meer over


Gerelateerde artikels