Ga naar main content
Wolvin Noëlla drachtig van haar eerste worp
Wolvin Noëlla drachtig van haar eerste worp
ANB/INBO (2020)

Wolvin Noëlla hoogdrachtig gefotografeerd

Dat de Limburgse wolvin Noëlla opnieuw welpen verwacht van haar partner August, is geen verrassend nieuws. Je kan zowat de klok gelijk zetten op de jaarlijkse voortplantingscyclus van een wolvenkoppel. Toch slaagde Noëlla erin haar bolronde status lang geheim te houden. Pas enkele dagen geleden wandelde ze met haar dikke buik voorbij een cameraval van Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek

Voor alle duidelijkheid: de foto bij dit artikel is niet van dit jaar. Het is wel goed vergelijkingsmateriaal met de beelden die recent gemaakt werden, vertelt Natuur en Bos woordvoerder Jeroen Denaeghel: "Op de nieuwe foto is duidelijk te zien dat Noëlla - net zoals vorig jaar - heel wat zwangerschapskilo's met zich meedraagt. De dikke buik is duidelijk geen gevolg van een te copieuze maaltijd. We zijn er zelfs vrij zeker van dat de wolvin al vrij ver in de dracht zit, vermoedelijk zet ze haar nieuwe nakomelingen op de wereld nog voor de maand april voorbij is."

"De grote vraag is nu hoe de jongvolwassen wolven van vorig jaar gaan reageren. Die maken nog alledrie deel uit van de Limburgse wolvenroedel. Meestal zwerven adolescenten na een jaar uit, op zoek naar een eigen stek. Maar soms zorgen ze mee voor hun kleine broers en zussen. We kijken er allemaal naar uit om deze nieuwe fase in het wolvenverhaal van aan de zijlijn mee te maken."

 

Meer over


Gerelateerde artikels