Ga naar main content
europese-grijze-wolf.jpg

Wolvengezin Noëlla telt zeker vijf welpen

Hoe zou het nog zijn met … de welpjes van wolvin Noëlla en haar partner August? Na het verlies van twee welpen uit haar nestje van vorig jaar, zitten we met z’n allen met de vingers gekruist om de Limburgse wolvenroedel te zien uitbreiden. Goed nieuws: het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) meldt vandaag dat Noëlla ook dit keer weer minstens vijf welpen heeft geworpen.

Na de beelden van wolvin Noëlla met haar bolle buikje in april, liet de kersverse moeder zich eind mei voor het eerst met twee nakomelingen uit haar meest recente worp opmerken door een cameraval. Luttele weken later volgde het heuglijke nieuws dat het gezin niet twee, maar dubbel zoveel nieuwe telgen telde. Op 13 juni kon boswachter Ernesto Zvar namelijk vier jonge welpen samen met een jaarling spotten tijdens een vroege dauwtrip. Maar het aantal blijft oplopen. Op 27 juni kreeg een van de camera’s mama Noëlla met maar liefst vijf welpjes in het vizier! 

Mooie beelden, die we jullie helaas schuldig moeten blijven om de nogal herkenbare verblijfplaats van het jonge wolvengezin niet prijs te geven. In onderstaande video kan je wel al een glimp opvangen van een van de jaarlingen en twee welpjes die voorbij een recent geplaatste camera lopen. Mooi om te zien hoe grote broer zich ontfermt over de kleintjes!

Meer over


Gerelateerde artikels