Ga naar main content
vilda-101041-waterdiertjes-onderzoeken-jeroen-mentens-800-px-55374.jpeg
Jeroen Mentens

Dit wil je niet missen tijdens de Wilde Buitendagen van Natuurpunt (7-8 mei)

De natuur beleven, daar groeien kinderen van. Ben of ken jij een wolkenpuzzelaar, moddertaartenbakker of natuurknutselaar? Dan mag je de Wilde Buitendagen van Natuurpunt absoluut niet missen. Gelukkig is er voor iedereen die er niet bij kan zijn, nog veel beter nieuws: Natuurpunt wijst je vanaf nu 365 dagen per jaar (en 366 wanneer nodig) de weg naar kleine en grote natuuravonturen met een gloednieuw buitenpretloket voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Dus leef je uit en volg je Snuit!

De Wilde Buitendagen van Natuurpunt

Wat?
In bomen klauteren, in de modder spelen of met je blote voeten door de natuur. Het kan en mag allemaal tijdens de Wilde Buitendagen van Natuurpunt. 

Waar?
In de bezoekerscentra van Natuurpunt, verspreid over vijf Vlaamse provincies.

Wanneer?
Op 7 en 8 mei 2022.

Wie?
Voor kinderen, en eigenlijk voor iedereen van 0 tot 99 jaar!

Dit wil je niet wil missen

Op stap met Zjefke de zwerver (8/5)

Op stap met Zjefke de zwerver (8/5)

De Wortel-Kolonie viert zijn 200-jarig bestaan tijdens de Wilde Buitendagen, en jij kan meevieren. Ga met (rare) snuiter Zjefke de zwerver op pad langs de iconische dreven van dit UNESCO werelderfgoed en maak onderweg allerlei leuke tussenstops: trotseer het blotevoetenpad, klauter in bomen of camoufleer je tussen de struiken. 

Afspraak zondag 8 mei om 13u inBezoekerscentrum De Klapekster in Wortel, ook bekend als Café Pure Kempen, en tevens het vertrekpunt van allerlei wandelingen en fietstochten. In de vallei van het Merkske wandel je langs weiden en bossen met op de achtergrond het geluid van een slingerend riviertje, nachtegalen en boomkikkers. ​

Ik ben erbij
Extra vuile buitendag aan het Schulensmeer (8/5)

Extra vuile buitendag aan het Schulensmeer (8/5)

Waar water is, is modder. En laat dat nu net het perfecte ingrediënt zijn voor een namiddag smurriesoep en zandtaartjes maken, in plassen springen en je lekker vuil maken. Zondag 8 mei tussen 13u en 17u kan je in bezoekerscentrum Schulensmeer vuur leren maken met een vuursteen, kampen en shelters bouwen en je eigen houten lepel uitsnijden. Inschrijven is niet verplicht maar wel handig als je zeker wil zijn van een plek, én bovendien gratis.

Ik schrijf me nog snel in
Insecten@telier: kokerjuffers in Brakel (8/5)

Insecten@telier: kokerjuffers in Brakel (8/5)

Bezoekerscentrum Boembekemolen in Brakel is 7 en 8 mei het decor van een fantastische workshop die in het teken staat van de kokerjuffer. Net zoals dit gevleugelde insect gaan kinderen aan de slag met modder, plantenmateriaal, kiezelsteentjes en ander organisch materiaal om een eigen, unieke koker te maken, maar dan wel 50 keer groter dan de schietmot zelf. Opgelet: inschrijven is verplicht! Ouders kunnen vanop het terras toekijken naar al dat knutselgeweld en er een fijne wandeling in natuurgebied Middenloop Zwalm aanbreien. De workshop op zondag 8 mei duurt van 14u tot 17u.

Ik doe mee!
Ravotten met het hele gezin in de Groene Vallei (8/5)

Ravotten met het hele gezin in de Groene Vallei (8/5)

Bezoekerscentrum Groene Vallei is het epicentrum van een middag grenzeloos buitenspelen in onze natuur. Zondag 8 mei van 11u tot 16u30 kan je in het Silsombos met het hele gezin klauteren over boomstammen, beestjes opsporen, vuur maken en met een schepnet de poel induiken. Maak er meteen een fijne daguitstap van met een wandeltocht langs de vele moerassen, bossen en weidse vergezichten in de buurt.

Ik ben van de partij
Leef je uit, volg je Snuit het hele jaar door

Leef je uit, volg je Snuit het hele jaar door

Al andere plannen tijdens de Wilde Buitendagen? Niet erg. Snuit, het buitenpretloket van Natuurpunt, wijst je 12 maanden per jaar de weg naar activiteiten, speelzones en bezoekerscentra in heel Vlaanderen met een handige speelnatuurkaart, activiteitenkalender en tientallen doe- en speeltips voor thuis op www.snuit.be.

Ik volg mijn Snuit

Gerelateerde artikels