Ga naar main content
edelhert02-wm.jpg

Volvo is trotse partner van Onze Natuur

Een platform over de wilde, Belgische natuur en een automerk die de handen in elkaar slaan? Daar hebben we bij Onze Natuur goede redenen voor. Want een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, daar pakken wij graag mee uit. 

Welke duurzame initiatieven neemt Volvo?

Allereerst is Volvo continu bezig met het verduurzamen van haar productieproces en met de transitie naar een elektrisch wagenpark. In 2020 zullen 1 op 4 nieuwe Volvo’s een plug-inhybridevariant zijn. Tegen 2025 moet 50% van de nieuwe Volvo’s volledig elektrisch zijn en moet 25% van het plastic in een Volvo uit gerecycleerd materiaal bestaan. Op die manier dringen ze hun CO₂-uitstoot tegen 2025 met 40% terug. En dat is nog maar het begin. 

Daarnaast interpreteert de autoconstructeur het begrip veiligheid erg breed. Safety is voor Volvo Car BeLux ‘planetary safety’, ofwel de bescherming van de toekomst van de hele planeet. Volvo-ingenieurs creëren een technologie die ten dienste staat van mensen, maar niet ten koste van onze prachtige natuur. Niet alleen de CO₂-uitstoot van hun wagens wordt onder de loep genomen, de ganse ketting van productie, leveranciers en distributie wordt aangepakt en duurzaam gemaakt. Op die manier wil Volvo de uitdagingen die met de klimaatverandering gepaard gaan met concrete acties aanpakken.

Volvo steunt lokale initiatieven

Behalve de inspanningen die Volvo Car BeLux levert om zelf een steentje bij te dragen aan een betere wereld, steunt het bedrijf ook lokale initiatieven die bijdragen aan het welzijn in onze wereld. Denk maar aan de plogging (al joggend afval verzamelen) tijdens de Brussels Marathon of de Eneco Clean Beach Cup. En nu gaat Volvo Car BeLux dus ook een nationaal partnerschap aan met Onze Natuur. 

Wat betekenen Volvo en Onze Natuur voor elkaar?

Het verhaal dat we met Onze Natuur willen vertellen, past perfect in het plaatje van Volvo: “een initiatief dat ons meeneemt naar onbekende plekjes in ons eigen land en ons zo een fantastisch nieuw perspectief biedt op de wereld waarin we leven. Onze Natuur drukt ons met de neus op de feiten over hoe groot de verantwoordelijkheid is die we met z’n allen hebben om onze eigen omgeving te vrijwaren.” Beide partners kunnen elkaar in dit unieke verhaal versterken. Zo beschikt onze cameracrew over een goed uitgeruste Volvo XC40 T5 Hybrid om op onbekend en minder bereikbaar terrein de wilde natuur in eigen land te verkennen.

nat-bos-2-696x294.jpg

Samen schrijven we een verhaal met impact

In deze ‘klimaatbewuste’ tijd wordt er zo vaak met de vinger gewezen. Negativiteit, ‘moeten’ en ‘niet meer mogen’ is de teneur. Met Onze Natuur willen we een positief verhaal vertellen: door de natuur dichter bij de Belgen te brengen, laten we hen ontdekken wat onze eigen prachtige fauna en flora te bieden hebben. Vanuit verwondering zetten we iedereen aan om buiten te komen en de natuur te beleven. Als je er bewondering voor hebt en ervan geniet, dan ga je er vanzelf ook zorg voor dragen. Naast het online magazine en de social kanalen komen er dit jaar nog boeken, uitgegeven bij Lannoo, en als kers op de taart een 7-delige natuurdocumentaire op Canvas in 2022.

Met onze partners zoals Volvo Car BeLux koppelen we hun duurzaamheidsfilosofie aan die van ons. Zo schrijven we tussen nu en 2022 samen een verhaal met impact.

Meer over


Gerelateerde artikels