Ga naar main content
shutterstock-1481786819.jpg

Vijf cadeaus voor natuurliefhebbers

Vorige week schotelden we jullie al onze cadeautips voor kids voor, vandaag is het de beurt aan alle natuurfreaks die tijdens het opgroeien hun fascinatie voor fauna en flora niet verloren hebben.

Cadeautip 1: Fleurig kerstfeest

Zeg het met bloemen … maar dan anders! Hou je nog altijd van de traditie om kerstkaarten te sturen? Dan weet je vast ook dat er bomen moeten sneuvelen om ze te kunnen maken. Toch zijn er ook oplossingen voor de overtuigde ecoloog: een bloeikaart! Zo’n kaart is driedubbel geluk: ze zijn prachtig geïllustreerd, worden gemaakt van biologisch afbreekbaar papier en … bevatten zaadjes om te planten! Hoe cool is het niet dat er later klaprozen, veldbloemen of vergeet-mij-nietjes ontspruiten uit jouw kerstwensen? Bloeiende kerstkaarten kan je kant-en-klaar bestellen bij de eco webshop Kudzu en bij Growing Paper kan je er zelf ontwerpen. Kerstwensen waren nog nooit zo fleurig! 

Cadeautip 2: Beginnerskit voor een leven zonder afval

We weten inmiddels allemaal dat plastic onze mooie natuur schaadt. Waarom niet meteen omschakelen naar een ‘zero waste’ leven? De eerste stap: een duurzame waterfles om overal mee te nemen. Dopper-flessen zijn duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd en je kan hen kopen in natuurwinkels. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Wil je ook gaan picknicken zonder afval, dan kan je kiezen voor een nomadenset met een twee-in-een vork/lepel en een inoxen beker of een volledige bamboe bestekset

Cadeautip 3: Een glazen ‘bubbel’ met groene ambities

Plantenterraria zijn weer helemaal hip in tuincentra en speciaalzaken. Maak de groene vingers van je geliefden wakker door hen een prachtige glazen stolp te geven gevuld met een eigen ecosysteem. Het staat mooi in elk interieur en heeft bovendien het voordeel dat het de ideale omstandigheden biedt voor veeleisende planten die bijvoorbeeld een hoog vochtgehalte nodig hebben. Je kan kant-en-klare terraria aankopen in alle soorten en maten en de keuze aan planten is eindeloos. Wil je er graag je eigen touch aan toevoegen? Maak er dan zelf een aan de hand van onze handleiding. Een bokaal, wat potgrond, een paar kiezelstenen en/of kleiballen en enkele planten … Meer heb je niet nodig om je persoonlijke cadeau te fabriceren. Meer DIY-cadeautips vind je op onze website. 

shutterstock-1776910616.jpg

Cadeautip 4: Levensechte vogels

tasses.jpg

Wie zat nog nooit voor het raam naar de vogels in de tuin te turen? De winter is het ideale seizoen om tuinvogels te tellen, maar met deze set mokken geïllustreerd door Elwin van der Kolk komen ze zelfs binnen tot leven! Met zijn prachtige, natuurgetrouwe tekeningen wil de Nederlandse bioloog en natuurschilder respect en bescherming van de natuur aanmoedigen. Hou voortaan een koffiepauze met roodborst, pimpelmees of merel, of kijk eens verder dan je tuin en nodig grutto of watersnip uit bij de taart. In de webshop van Natuurpunt kan je nog veel meer cadeaus met tekeningen van Erwin van der Kolk vinden, zoals bamboo dienbladen en een waterschaal voor vogels. 

Cadeautip 5: Een jaar op stap in het wilde België (boek)

In het allerleerste Onze Natuur-boek vertelt cameraman Pim Niesten over zijn mooiste belevenissen tot nu toe: hoe hij 1, 2, 3 piano speelt met bronstige herten, hoe hij erin slaagt de gracieuze wilde kat te filmen en hoe hij, na dagen knutselen met een aquarium, een bevallende watervlo in beeld kan brengen. Kijk mee achter de schermen van de meest prestigieuze natuurdocumentaire over de wilde natuur in België op een interactieve manier. 

Meer over


Gerelateerde artikels