Ga naar main content
shutterstock-1103149982.jpg

Cadeautip: zelfgemaakte dennenappelvuurstarters

Het staat al vast dat we deze winter bij uitstek vele gezellige avonden rond de vuurkorf zullen doorbrengen. We hebben dan ook het perfecte cadeau bedacht om deze momenten nog specialer te maken: dennenappelvuurstarters. Heel gemakkelijk en snel om zelf te maken en bovendien met materiaal dat je waarschijnlijk al in huis hebt liggen. De dennenappels kan je rapen op één van die vele mooie natuurwandelingen.

on-4857.jpg

Wat heb je nodig?

  • Dennenappels
  • Satéprikkers
  • Bakpapier
  • Restjes van oude kaarsen
  • Essentiële oliën (optioneel)
  • Grote kookpot
  • Kleinere kookpot om kaarsvet in te smelten

Hoe ga je te werk?

Kaarsvet smelt je best au bain marie; hiervoor vul je een grote kookpot met water en zet deze op een middelhoog vuur. Plaats de kleinere kookpot met kaarsvet in het water zodat de bodem van de pot kan opwarmen. Laat de was rustig smelten en spies ondertussen je dennenappels langs de onderkant op een satéprikker. Eens het kaarsvet gesmolten is, haal je de kleine kookpot van het vuur. Laat het mengsel een minuutje of twee afkoelen en voeg eventueel een essentiële olie toe, zoals bv. rozemarijn of lavendel. Dop je dennenappels helemaal onder in het mengsel en laat even uitlekken boven de kookpot. Nadien kan je ze verder laten drogen op een stuk bakpapier. Je zal merken dat de laag kaarsvet op de dennenappels dikker wordt naarmate het mengsel meer afkoelt. Als de eerste laag te dun blijkt, kan je de dennenappels nog een keer onderdompelen. Na enkele minuten drogen zijn ze al helemaal klaar voor gebruik. Met de overschot van het kaarsvet kan je zelf gemakkelijk nieuwe kaarsen gieten.

Heb je nog een oude glazen pot of andere verpakking staan ? Top! Deze kan perfect dienen als cadeauverpakking. Hang er nog een kaartje met ‘warme’ boodschap aan en je bent helemaal klaar voor een gezellig wintervuurtje.

Meer over


Gerelateerde artikels