Ga naar main content
schermafbeelding-2021-01-15-om-16-14-28.png

Onze natuur beschermen is een win-win voor iedereen dankzij de Nationale Loterij

Een gezonde natuur met inheemse fauna en flora die in stand wordt gehouden door de inzet van alle Belgen? Daar winnen we allemaal bij. En laat winnen nu precies datgene zijn waar de Nationale Loterij alles van af weet. Door te investeren in sociale en lokale projecten die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, geeft de Nationale Loterij bovendien iets heel kostbaars terug aan de maatschappij: namelijk extra steun voor de bescherming van onze Belgische natuur. 

Als we allemaal samen spelen, gaan we allemaal vooruit. In die gedachte van Nationale Loterij kan elke natuurliefhebber zich perfect vinden. Elke plogger die papiertjes opruimt op zijn wandelroute en elke hobbytuinier die regenwater opvangt voor zijn groenten en planten weet namelijk dat alle kleine beetjes helpen. Zo geven we vorm aan een groter geheel: namelijk een Belgische natuur die krioelt van het leven, waar inheemse bloemen, planten en dieren hoogtij vieren. Die missie is dankzij Nationale Loterij nu nog toegankelijker geworden. Want door te spelen kan iedereen makkelijk z’n steentje bijdragen en kan je anderen helpen, ook om onze natuur te beschermen.

Welke duurzame initiatieven steunt de Nationale Loterij?

Dankzij haar spelers kan de Nationale Loterij haar brede schouders onder tal van goede doelen en projecten zetten. Van cultuur en sport tot wetenschappelijk onderzoek en solidariteitsacties. In 2019 betekende dat een ondersteuning van meer dan € 500.000 per dag aan de hele Belgische samenleving. De inzet van elke speler, hoe klein ook, maakt een wereld van verschil. Elk jaar kiest de Nationale Loterij een aantal nieuwe initiatieven om te steunen waaronder ook heel wat organisaties die focussen op duurzaamheid en natuurbescherming. Zo kan WWF nu via cameravallen de leefomstandigheden van onze bevers, wilde katten, wolven en andere dieren beter in kaart brengen. Maar ook de Nationale Raad voor Dierenbescherming en opstartende bioboeren krijgen steun via de Nationale Loterij.

Wat betekenen de Nationale Loterij en Onze Natuur voor elkaar?

Het verhaal dat we met Onze Natuur willen vertellen, past perfect in het plaatje van de Nationale Loterij:

“De belangrijkste bestaansreden van de Nationale Loterij is het ondersteunen van initiatieven en organisaties die de Belgische samenleving warmer en hechter maken. Dankzij al onze spelers konden we ook tijdens de afgelopen moeilijke tijden ontelbare goede doelen en organisaties blijven helpen. Dit project toont op een hele mooie manier aan hoe onze spelers, dankzij hun bescheiden inzet samen toch het verschil maken voor iedereen. We zijn er fier op dat we met dit project de Belgische natuur mee kunnen helpen beschermen en onder de aandacht brengen. Want ondertussen weten we dat iedereen er gelukkig van wordt en daar is het ons bij de Nationale Loterij zeker om te doen.

Beide partners kunnen elkaar in dit unieke verhaal versterken. 

Samen schrijven we een verhaal met impact

In deze ‘klimaatbewuste’ tijd wordt er zo vaak met de vinger gewezen. Negativiteit, ‘moeten’ en ‘niet meer mogen’ is de teneur. Net zoals de Nationale Loterij willen we met Onze Natuur een positief verhaal vertellen: door de natuur dichter bij de Belgen te brengen, laten we hen ontdekken wat onze eigen prachtige fauna en flora te bieden hebben. In alle Lottery Shops en op de sociale kanalen van de Nationale Loterij lopen binnenkort leuke, korte natuurvideo’s over geluksvogels en geluksbrengers in de natuur.

Zo steunt de Nationale Loterij niet enkel de verslaggeving over onze eigen natuur. Het brengt de natuur ook dichterbij. Vanuit verwondering zetten we iedereen aan om buiten te komen en de natuur te beleven. Als je er bewondering voor hebt en ervan geniet, dan ga je er vanzelf ook zorg voor dragen. Naast het online contentplatform, de socialkanalen en de boeken van Onze Natuur, volgt als kers op de taart een 7-delige natuurdocumentaire op Canvas, Ketnet en RTL in 2022.

Meer over


Gerelateerde artikels