Ga naar main content
shutterstock-1347386117.jpg

Mooimakers en Onze Natuur strijden samen tegen zwerfvuil

De Belgische natuur is een plek waar zwerfvuil niet thuishoort. Daarom slaan Onze Natuur en Mooimakers, een initiatief van de OVAM, Fost Plus en de VVSG, de handen in elkaar om onze fauna en flora te beschermen.

Mooimakers activeert de Vlaming

De strijd tegen zwerfvuil is de strijd van iedereen. Niet alleen onze natuur maar ook alle straten en pleinen zijn veel leefbaarder wanneer we ze samen proper houden, toch? Daarom doet Mooimakers veel meer dan sensibiliseren alleen. Mooimakers voert ook onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling en ondersteunt iedereen die zich engageert in de strijd tegen zwerfvuil op een proactieve manier. Om de daad bij het woord te voegen, zet Mooimakers zelf ook leuke acties op waardoor iedereen, jong en oud, mee kan doen met deze maatschappelijke beweging.

Wat betekenen Mooimakers en Onze Natuur voor elkaar?

Mooimakers gelooft dat ieder van ons het verschil kan maken en wilt daarom zoveel mogelijk mensen informeren, sensibiliseren en verbinden. Precies dat maakt Mooimakers zo’n interessante partner voor Onze Natuur. Want mooie en rijke natuur krijg je pas als die proper is. Deze samenwerking is dus de uitgelezen kans om elkaars verhaal te versterken en elkaars boodschap mee uit te dragen. 

Samen schrijven we een schoon verhaal met impact

Op ons online natuurplatform krijgen we duizenden bezoekers per dag die we graag betrekken in onze gezamenlijke strijd tegen zwerfvuil. Van ploggingacties tot tips en wedstrijden, ook zo kunnen we Belgen dichter bij onze eigen fauna en flora brengen. Want iets waar je zelf van geniet, daar zal je ook vanzelf meer zorg voor dragen. Naast het online magazine en de social kanalen komen er dit jaar ook nog boeken, uitgegeven bij Lannoo, en als kers op de taart een 7-delige natuurdocumentaire op Canvas in 2022. 

Met partners zoals Mooimakers koppelen we dus een uniek engagement aan dat van ons. Zo schrijven we tussen nu en 2022 samen een verhaal met impact.

Meer weten over deze partner?

Meer weten over deze partner?

Maak kennis met alle schone initiatieven van Mooimakers op hun website.

Ontdek meer

Meer over


Gerelateerde artikels