Ga naar main content
vilda-102761-jeroen-mentens-bijenhotel.jpg

Nationale insectenweek: insecten zijn van groot belang

Weg met de vliegenmepper! Insecten zijn enorm belangrijk voor de biodiversiteit, maar niet iedereen houdt van deze kleine beestjes. Om de belangstelling voor insecten te vergroten startte op 25 mei 2019 de derde nationale Insectenweek. Het tweejaarlijkse evenement organiseert meer dan honderd educatieve activiteiten over het hele land. (Bron: Belga) 

Deze insectenweken worden speciaal georganiseerd om insecten beter te leren kennen en angst te verminderen. De activiteiten zijn dus niet alleen voor liefhebbers, maar voornamelijk voor diegene die het liefst naar een vliegenmepper of spuitbus grijpen. Bekijk op www.insectenweek.be alle activiteiten in je buurt.

Waarom zijn ze zo belangrijk?

Al 400 miljoen jaar bevolken insecten onze aarde en zijn ze enorm belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van groenten, fruit en planten. Het verdwijnen van insecten zou dus rampzalig zijn voor onze voeding. Verschillende populaties gaan zorgwekkend snel achteruit en daarom zijn deze initiatieven noodzakelijk om de beestjes beter te leren kennen en beschermen.

De wereld van de insecten

Over heel België kan je kennis maken met de boeiende en nuttige wereld van de insecten, die zich vlak aan onze voeten afspeelt. Met meer dan 100 activiteiten tijdens deze week probeert de organisatie de relatie tussen mens en insect te verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld naar een lezing over de Aziatische Hoornaar, op vlinderexcursie of op insectenwandeling met het hele gezin. Neem zeker een kijkje op de website.

Bron: Belga​

Meer over


Gerelateerde artikels