Ga naar main content
platform-header02.jpg

Een jaar op stap door het wilde België

Hoe dat dan in zijn werk gaat, een natuurdocumentaire draaien. Die vraag krijgen we dagelijks. Met veel geduld, af en toe wat gemopper en regelmatig een stevige portie geluk. Dat is steevast het antwoord. Pim, een van onze cameramannen, pent zijn natuurverhalen neer in een dagboek. Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat kan je vast al raden!

Van de Savanne naar de Lommelse Sahara

Normaal gezien zit Pim op de meest exotische plekken verscholen in zijn schuilhut, op zoek naar leeuwen, buffels of krokodillen. “Dit project in België is uniek. Natuurdocumentaires maken was mjn jongensdroom. Daarom combineerde ik mijn opleiding van bioloog met de filmschool. Alleen was er in België geen werk voor mij en daarom ging ik de voorbije 20 jaar uitsluitend voor internationale projecten aan de slag. Dat ik nu in België kan werken is prachtig. Ik kom op plekken waarvan ik tot een anderhalf jaar geleden zelfs niet over had gehoord. Opnieuw het bewijs dat we vaak blind zijn voor hetgeen zich vlak onder onze neus bevindt."

 

Pim verborgen in zijn schuilhut

Pechvogel en geluksvogel

Anderhalf jaar lang al zijn twee cameraploegen elke dag in het veld, op zoek naar de meest fascinerende natuurbeelden. Dat gaat al eens gepaard met de nodige pech. Zoals vast komen te zitten in een modderige poel, wanneer je mooie wateropnames had gepland. Of op een onbewaakt moment bestolen worden. 

Gelukkig is het in de meeste gevallen een kwestie van geduldig afwachten en dan verwonderd zijn over wat er voor de lens verschijnt. Zo hadden we nooit gedacht beelden te kunnen draaien van de wilde kat, maar he....we hebben ze!

Cover 'Een jaar op stap door het wilde België'

Deze en vele andere spannende, ontroerende, tenenkrullende verhalen van Pim's 'jaar op stap door het wilde België' lees je nu in zijn dagboek. Dit is het eerste in een reeks Onze Natuur-boeken. Vanaf 30 oktober te verkrijgen in de boekhandel en vanaf nu al te bestellen in pre-order, exclusief voor jou met een gratis bladwijzer*.

 

*zolang de voorraad strekt en tot 27 oktober

Meer over


Gerelateerde artikels