Ga naar main content
shutterstock-249964087.jpg

De natuur in trekken tijdens de Coronacrisis, wat mag en wat mag niet?

Het motto is nog steeds ‘blijf in uw kot!’ Maar tegelijkertijd is het belangrijk om af en toe een frisse neus te halen. Dat kan als we ons met z’n allen aan een aantal richtlijnen houden. Daarom nog eens alles op een rijtje.

  • Alle fysieke buitenactiviteiten zijn toegestaan, op voorwaarde dat ze met maximum twee extra personen worden beoefend. Uiteraard geldt ook hier de minimumafstand van 1,5 meter.
  • Je mag te voet, per fiets of met de auto naar een bos of natuurgebied in de buurt gaan. Dit geldt enkel voor beperkte afstanden. Momenteel blijven de parkings van Natuur en Bos nog open, al zal de situatie de komende dagen verder worden gemonitord en indien nodig wijzigen.
  • Je mag je verplaatsen met mensen die onder hetzelfde dak wonen en eventueel twee bijkomend personen, steeds dezelfde. De minimale afstand tussen elkaar is 1,5 meter, behalve bij de leden van het gezin.
  • In bossen en natuurgebieden zijn speeltuigen, BBQ-plaatsen, bivakzones en soms ook banken afgesloten.
  • Sommige (delen van) gebieden zijn gesloten: alle bezoekerscentra en infopunten, het Zwin Natuurpark en de brandtoren van de Kalmthoutse Heide. Deze lijst kan worden geactualiseerd.
  • Hondenlosloopzones blijven open, maar ook daar gelden de afstandsregels. Het spreekt voor zich dat honden buiten de losloopzones altijd aan de leiband moeten blijven.
  • Jacht is toegelaten, mits het respecteren van de afstandsrichtlijnen en met maximaal twee bijkomende personen.

  Voor het meest recente overzicht van de maatregelen kan je steeds terecht op de site van Natuur en Bos.

  Geniet ervan en hou het veilig!

  Meer over


  Gerelateerde artikels