Ga naar main content
green-friday-groene-cadeaugids-onze-natuur.jpg

De groene cadeaugids van Onze Natuur

Als tegenreactie op Black Friday geven steeds meer lokale handelaars de laatste vrijdag van november een nieuwe invulling. Door kortingen voorgoed te schrappen of een deel van hun winst aan een goed doel of natuurorganisatie te schenken willen ze dolgedraaid consumentisme tegengaan. Maak jij van shoppen ook een goede zaak? Koop dan eco, fair en lokaal of steun al winkelend een goed (natuur)doel met hulp van de groene cadeaugids van Onze Natuur.

Voor de nieuwsgierige avonturier

1. Dopper thermos drinkfles

Ga je op avontuur in de natuur deze winter? Dan zal deze geïsoleerde drinkfles van roestvrijstaal goed van pas komen. Je warme drank blijft tot 9 uur op temperatuur! Per verkochte fles schenkt Dopper een som geld aan Simavi, een organisatie die meewerkt aan projecten voor veilig drinkwater in de armste landen ter wereld.

Shop de drinkfles hier.

2. Wilson dubbele insectenkijker

Deze 2-in-1 insectenkijker laat je je vondsten uit de natuur langs boven en langs onder bewonderen. Met vergrootglazen die vier keer vergroten mis je geen detail. 

Bestel de insectenkijker in de webshop van de Natuurpunt.

3. Special edition T-shirt 60 jaar WWF

Ter gelegenheid van het 60 jaar bestaan van WWF ontwierp de Belgische illustratrice Hélène Jacobs een exclusieve t-shirt waarmee je iedereen duidelijk maakt hoe belangrijk het is om kwetsbare dieren te beschermen, in binnen- én buitenland. Want échte natuurliefhebbers kijken verder dan hun neus lang is.

Koop de t-shirt hier.

Voor de stille natuurgenieter

1. Natuurpunt vogelpakket

Help de vogels in je tuin met dit leuke vogelpakket dat bestaat uit een nestkast, een energierolhouder van 100% gerecycled materiaal uit drankverpakkingen en een energierol. Zo maak je van jouw tuin een waar vogelparadijs om van te genieten vanuit je zetel. 

Bestel het vogelpakket in de webshop van Natuurpunt.
Het Sam energierolpaket en de Oklahoma nestkast zijn ook apart verkrijgbaar.

2. Onze Natuur vogelgids

Benieuwd welke vogels je naar je tuin gelokt hebt met je vogelpakket? Het juiste antwoord vind je in de Onze Natuur vogelgids. De handige determineertabel en de QR-links naar de vogelgeluiden helpen je om de meest voorkomende vogels in België en Nederland te identificeren.

Bestel de Onze Natuur vogelgids in onze webshop.

3. Zero waste Food Huggers

Ook in huis kan je je steentje bijdragen aan meer natuur. Bijvoorbeeld door te investeren in zero waste oplossingen voor huis, tuin en keuken. Deze kleurrijke Food Huggers zijn een milieu- en vaatwasvriendelijke oplossing om fruit, groenten of geopende potjes af te dekken.

Shop Food Huggers hier.

Voor de creatieve duizendpoot

1. Plantbare confetti

Iets te vieren? Deze confetti hoef je niet op te ruimen want in elk stukje composteerbaar papier zitten zaadjes van wilde bloemen. Zo wordt voor de natuur zorgen een feestje op zich.

Deze plantbare confetti koop je hier.

2. Natuurhoedje van papier

Of je er nu een hoedje van vouwt, je jaarlijkse vogeltelling in bijhoudt of je ploggingsessies in plant, de gerecycleerde papierwaren van het Antwerpse Redopapers zijn gemaakt van papier dat gered werd van de afvalberg. Kies uit planners, to-dolijstjes, notitieboekjes en hervulbare agenda’s in de allermooiste kleurtjes!

Onze favoriet? De monthly planner om al onze uitstapjes in onze Belgische natuur zorgvuldig bij te houden.

3. Radio Oorwoud boek + CD

3. Radio Oorwoud en Ranger Club-lidmaatschap

Radio Oorwoud, het wildste radioprogramma voor kinderen van 6 tot 666 jaar, praat over de natuur en haar problemen op kindermaat én met humor. Dit prachtige, geïllustreerde boek 't Is altijd wat in mijn habitat' komt met een bijhorende CD om alle liedjes luidkeels mee te brullen. Bovendien krijg je er een lidmaatschap voor de Ranger Club van WWF bij! ​

Bestel jouw Radio Oorwoud-pakket hier.

Een groen statement

De commerciële molen draait al op volle toeren, en Black Friday moet eigenlijk nog beginnen. De koopjes met hoopjes en megakortingen starten elk jaar vroeger, maar er is ook een tegenbeweging op gang. Black Friday kleurt hoe langer hoe meer wit, groen, rood, … alles behalve zwart. Steeds meer retailers gaan regelrecht tegen het dolgedraaide consumentisme in en willen ons bewuster doen nadenken over onze aankopen met ‘groene’ acties. Hoe? Ze geven simpelweg geen kortingen meer - want iedereen verdient een eerlijke prijs - of ze doneren een deel van hun winst aan een goed doel of natuurorganisatie. Met de groene cadeaugids van Onze Natuur kan jij al winkelend je steentje bijdragen.

Shop altijd eco, fair en lokaal

Deze webshops zijn jouw leverancier voor een duurzame levensstijl. Niet alleen op Green Friday, maar 365 dagen van het jaar.

 • Kudzu
  Bij Kudzu, de webshop met een groen hart, ontdek je dat ecologisch gaan leven helemaal niet saai of oubollig hoeft te zijn. Van kookgerei tot speelgoed, hier shop je een ruime selectie van duurzame producten voor het hele gezin. In de week van Black Friday schenkt Kudzu bovendien 2 euro per bestelling aan bos+.

 • Dille & Kamille
  Ook bij Dille & Kamille zit geluk niet in kunstmatige kortingen, maar wel in iets goeds doen voor de natuur. De winkelketen engageert zich al tientallen jaren om nieuw bos aan te planten en het onderhoud van bestaande bossen (samen met bos+) te steunen. Als statement zet het merk al haar kanalen op groen en moedigt het haar klanten aan om, in plaats van winkelen met korting, lekker de natuur in te gaan of een groene DIY te maken. 

 • Natuurpunt
  In de Natuurpunt-webshop vind je een bijzonder ruime keuze aan natuurproducten. Laat je inspireren op de cadeaupagina en help de natuur met je aankoop. 

 • Oxfam
  In plaats van onrealistische kortingen scoor je bij Oxfam leuke tweedehands items en duurzame geschenken. Zo word je al winkelend een echte #ClimateChanger en steun je Oxfam in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid.

 • A.S.Adventure
  Tijdens de eindejaarsperiode jezelf een nieuwe wandeloutfit of voor iemand anders een leuk outdoor of lifestyle geschenk kopen? Dat loont, ook voor de natuur, want A.S.Adventure, trouwe partner van Natuurpunt, schenkt 1% van haar verkoop aan meer natuurbehoud.

Meer over


Gerelateerde artikels