Ga naar main content
mees-swinkels-het-dagboek-van-pim-heikikkers.jpeg

Dagboek van Pim: Herbeleef de vijf favoriete momenten van Pim

Verwonderd door de schoonheid van wat zich - vaak in onze eigen achtertuin - afspeelt, brengt cameraman Pim verslag uit van zijn belevenissen in Onze Natuur. Dit voorjaar pende hij zijn avonturen neer in een reeks online dagboekverhalen. Welke verhalen zijn hem het meest bijgebleven? Herlees de vijf favoriete momenten van Pim hier.

5. Krabben in troebel water

5. Krabben in troebel water

Chinese wolhandkrabben zijn invasieve exoten, maar ook dat is Onze Natuur. Ze horen dus zeker thuis in onze docu volgens Pim. Al zal hij daar achteraf bekeken misschien toch anders over denken … Probeer maar eens een woelende massa wolhandkrabben helder in beeld te krijgen.

 

Lees verder
4. Koninklijke reigers

4. Koninklijke reigers

De meest unieke filmlocatie bevond zich zonder twijfel in de koninklijke tuinen. Pim en Mees wandelden op hun bottines het Kasteel van Laken binnen om een kolonie reigers te filmen onder het toeziend oog van de security.

Lees verder
3. Zogende vosjes in een bezet Nationaal Park

3. Zogende vosjes in een bezet Nationaal Park

Een schuiltent, een vossenhol met jonge welpjes en een mooie zonsopgang. Het was het ideale scenario voor de laatste shots die Pim nog wilde draaien, maar dat was buiten ene Jürgen Conings gerekend.

Lees verder
2. Zwangere vuursalamander

2. Zwangere vuursalamander

Een hoop slapeloze nachten en serieus wat opzoekwerk over de voortplantingscyclus leverde Pim en co uiteindelijk hét ultieme shot op: de onderwaterbevalling van een vuursalamander.

Lees verder
1. Smurfende heikikkers

1. Smurfende heikikkers

De heikikker is een amfibie dat tot de verbeelding spreekt. Tijdens de paarperiode kleuren de mannetjes smurfblauw in de hoop een vrouwtje te versieren. Al twee jaar op rij probeerde Pim deze amfibie in beeld te brengen, telkens zonder resultaat. Tot dit jaar: derde keer, goeie keer!

Lees verder

Gerelateerde artikels