Ga naar main content
tuinvogelbingo-3.jpg

3 keer vogelbingo: kids-editie, zoek tuinvogels en spot watervogels

Het concept van de Onze Natuur Vogelbingo's is eenvoudig, leerrijk en spannend. Download het spel van jouw keuze, druk het af, neem plaats voor het raam of trek naar buiten, en vink af wat je ziet. Dat kan met een pen of potlood, maar je kan ook denappels of grassprietjes gebruiken. Hoe snel heb jij een rij of kolom gevuld? Maak er een wedstrijdje met het gezin (of met de klas) van door meerdere formulieren af te drukken en naast het raam te leggen. Voor de jongste deelnemers, die alle tuingasten nog niet bij naam kennen, is er kids-versie waarbij ze op jacht gaan naar 'een vliegende vogel' of 'een vogel die tsjilpt'. En voor die-hards vogelaars die hun weekends wel eens in een kijkhut doorbrengen, is er de watervogelbingo. En dan nu: vogelen maar! 

Vogelbingo voor (kleine) kids

Jong geleerd is oud gedaan! Met deze vogelbingo voor (kleine) kids leren je bengels om de vogels in je tuin of tijdens een coronawandeling te observeren. Ze ontdekken verschillende kleuren en leren de vogelgeluiden kennen. Wie weet, valt hun oog zelfs op een indrukwekkende 'langpootvogel'. Tip: ga dan zeker eens op zoek in de buurt van water ... 

Onze Natuur Vogelbingo voor kids

Tuinvogelbingo

Wie nu al wil oefenen voor het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, kan met de tuinvogelbingo aan de slag. Leer al spelend verschillende tuinvogels kennen en daag je familieleden uit om als eerste 'oehoe', 'kwak' of 'bingo' te roepen. 

Onze Natuur Tuinvogelbingo

Watervogelbingo

Heb je een namiddag watervogels kijken gepland? Maak het dan eens wat spannender met deze Watervogelbingo. Zoek naar courante soorten zoals de blauwe reiger en de aalscholver, tot 'speciallekes' als de roerdomp en de ijsvogel. En wie prijs heeft, roept als eerste 'spetter pieter pater'! 

Onze Natuur Watervogelbingo

Meer over


Gerelateerde artikels