Ga naar main content
shutterstock-1703635897.jpg

Zo doe je mee aan Dag van het Naakt Tuinieren zonder problemen (met je buren)

De eerste zaterdag van mei vieren we wereldwijd de Internationale Dag van het Naakt Tuinieren (World Naked Gardening Day). De bedenkers van deze ‘luchtige’ themadag zien naakt tuinieren als “een gezonde praktijk die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen”. Op deze dag mag je het gras in je tuin dus meer laten zien dan enkel een paar blote voeten terwijl je onkruid staat te wieden. Wil jij jezelf ook eens volledig blootgeven aan de natuur? Met deze tips kan je aan de slag in je adams- of evakostuum zonder problemen (met je buren). 

Ga niet verder dan je eigen tuin

Naakt tuinieren is, net zoals alle andere activiteiten die je zonder kleren doet, niet overal toegestaan. De Dag van het Naakt Tuinieren beperkt zich dus voor alle duidelijkheid tot je eigen tuin. Ga vooral niet naar het park of het bos. Daar loop je alleen maar het risico op rare blikken en een GAS-boete voor exhibitionisme. 

Een gewaarschuwde buur is er twee waard

In je eigen huis en tuin mag je in principe doen wat je wil, maar hou ook rekening met de buren. De man of vrouw achter de haag of het raam naast je zou wel eens flink kunnen schrikken als er te veel inkijk is …

Tuingereedschap 8-delige set
Tuingereedschap 8-delige set

Tuinieren wordt een fluitje van een cent met deze handige en veelzijdige 8-delige tuingereedschap set, compleet met een telescopisch handvat van HI!

Het onderhouden van je tuin kan een hele klus zijn als je niet over het juiste gereedschap beschikt. Maar met deze complete set heb je alles wat je nodig hebt om te wieden, harken, oppotten en nog veel meer, allemaal binnen handbereik.

De tuingereedschap set wordt geleverd met een handig telescopisch handvat dat de druk op je rug verlicht, waardoor tuinieren comfortabeler wordt dan ooit tevoren.

Lees meer...

Voorzie voldoende bescherming

Door naakt te tuinieren ga je terug naar de essentie, maar vergeet de rondslingerende details niet. Dankzij de hark die nog in het gras ligt of een vergeten mierennest zou de Dag van het Naakt Tuinieren je wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen. Blijf ook uit de buurt van distels en denk twee keer na voor je die cactus gaat verpotten. Voorzie ook de nodige veiligheidskledij zoals schoenen, handschoenen en eventueel een schort wanneer je de snoeischaar of grasmaaier gebruikt. Anders wordt er misschien meer getrimd dan nodig. 

Geniet veilig van de zon

In mei kan de zon al stevig schijnen. De eerste zonnestralen kunnen hard aankomen, zeker op de delen van je lichaam waar de zon anders nooit schijnt. Normaal geven je kleren nog wat bescherming, maar niet op de Dag van het Naakt Tuinieren. Vergeet je dus zeker niet in te smeren als je zonder kleren de tuin ingaat.