Ga naar main content
swarovski-optik-verrekijker.jpeg
Swarovski Optik

Nood aan rust? Ga op stap … met een verrekijker!

File aan de afrit naar het werk, een overvolle mailbox, de crèche die de sluitingstijd vervroegt, de groeiende hoop wasgoed die thuis op je wacht, je vrienden die je dreigt te verwaarlozen … De alledaagse rush is helemaal terug van weggeweest. Tijd dus voor wat ontspanning met je verrekijker in de aanslag. Geen nood, je hoeft er niet ver voor te reizen!

Onze hectische levensstijl maakte een flinke comeback. Veel mensen kampen opnieuw met een overvolle agenda. Waardoor ze vergeten af en toe op de pauzeknop te drukken. Herken je die signalen? Dringend tijd om eventjes een moment voor jezelf te nemen. Inspiratie voor zo’n zalig zenmoment hoef je alvast niet ver te zoeken. Volgens wetenschappers is er namelijk geen betere plek dan de natuur. 

Helende kracht van de natuur

Zelfs een kort, ontspannend moment in het groen boost je fysieke en mentale gezondheid. Je hartslag, bloeddruk en bloedsuikerspiegel verlagen. Je ervaart minder pijn en je ontspant. Waardoor je concentratie en zelfs je gemoed de lucht in schieten. Wie vaak in contact komt met de natuur loopt minder kans op een depressie of burn-out. En verlaagt het risico op diabetes, overgewicht en andere aandoeningen.
 
In sommige landen schrijven dokters de natuur zelfs voor als medicijn. Dat is het geval in onder andere Nederland, Schotland, de Verenigde Staten, Canada en Nieuw-Zeeland.

Transformeer je tuin of terras in een oase

Ben je de trotse eigenaar of huurder van een tuin of terras? Richt er dan een hoekje in dat voortaan dienstdoet als stille natuuroase. Met een simpele stoel of ligzetel ga je al van start. Je geniet er van een moment heerlijk niets doen. En ontdekt intussen de wondermooie natuur om je heen.
 
Tuinen en terrassen trekken namelijk een heleboel leven aan. Met je verrekijker spot je roodborstjes en koolmeesjes die van de ene tak naar de andere fladderen. Kruisspinnen zoeken windvrije plekjes op. Bijen en vlinders bestuiven de bloemen. Egels en muizen zoeken naar een schuilplaats in de schaduw. Terwijl katten zich net in de meest zonnige hoeken nestelen. 

swarovski-optik-verrekijker-beleving.jpeg
Swarovski Optik

Verken je stad of gemeente

Ook buiten je voordeur ligt een groene wereld te wachten. Want zowat elke stad of gemeente pakt uit met prachtige fiets- en wandelroutes waarlangs je de mooiste natuurplekken in de omgeving ontdekt. Zo doorkruis je levendige parken, uitgestrekte bossen en open landschappen. En dat op een steenworp van je eigen huis.

Tip: neem een verrekijker mee

Hou tijdens je tocht af en toe halt voor een pauze. En bewonder de adembenemende uitzichten in je eigen streek. Dat doe je nog beter met een verrekijker in de hand. Want daarmee merk je allerlei details op en zie je het ongeziene. Zo speur je de boomtoppen af op zoek naar opvallende vogels. Of scan je de horizon en zie je bij valavond vossen en hazen opduiken.
 
Extra handig: er zijn verschillende lichte verrekijkers op de markt die je verbluffen met een uitstekende kwaliteit. Zo ontwikkelde SWAROVSKI OPTIK de CL Companion. Deze compacte, hoogwaardige verrekijker is nog geen 13 centimeter lang en weegt slechts 500 gram. Dankzij z’n strakke design ziet hij er bovendien erg hip uit. Ideaal dus om mee te nemen en je wandeltocht nog onvergetelijker te maken. Of om boven te halen in je tuin of op je terras.