Ga naar main content
unnamed.jpg

Limburgse wolvenwelpjes zijn geboren!

Dat Noëlla en August welpen verwachten, konden we enkele weken geleden al aankondigen. Vandaag bereikte ons het heuglijke nieuws dat Noëlla geworpen heeft. 

In een vorig artikel over de dracht van het Limburgse wolvenkoppel, toonden we een foto met Noëlla die duidelijk wat zwangerschapskilo's met zich meedroeg. Ondertussen heeft Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid beelden gemaakt waarop die bolle buik verdwenen is (voor alle duidelijkheid: dat is niet de archieffoto bovenaan dit artikel). Dat is goed nieuws, want het betekent dat Noëlla en August ouder geworden zijn van enkele welpen! 

Hoeveel welpen Noëlla ter wereld gebracht heeft, kunnen we onmogelijk vertellen. Voorlopig houden de kersverse ouders hun kroost nog goed verstopt. Wel krijgen we het nieuws dat Noëlla blaakt van gezondheid op de foto's en dat ze haar kroost dus de allerbeste zorgen kan bieden.

Dat er opnieuw wolvenwelpen geboren zijn is niet alleen bijzonder voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen. De jonge familie wordt nauwgezet opgevolgd op het terrein. Bovendien werd door de Vlaamse Regering ook goedgekeurd om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. Ze krijgen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start.

Foto: ANB/INBO

Meer over


Gerelateerde artikels