Ga naar main content
image001.jpg

Dirk Brossé met 'Onze Natuur' filmmuziek genomineerd voor prestigieuze IFMCA Award

Eerder deze maand mocht het team van Onze Natuur al met een beeldje naar huis na de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen, waar ook componist Dirk Brossé een nominatie in de wacht sleepte voor de bijbehorende filmmuziek. Jammer genoeg kon onze 'huiscomponist' die laatste niet verzilveren, maar niet veel later krijgt hij al een tweede kans ... en niet de minste.

Vorige week werd componist Dirk Brossé verrast door een mailtje van de International Film Music Critics Awards: hij is genomineerd in de categorie 'Best Original Score for a Documentary'. Als je weet dat hij daar aan de zijde prijkt van grootheden zoals Hans Zimmer (voor 'Frozen Planet II'), dan besef je al snel dat dit geweldig groot nieuws is. En ook in de andere categorieën duiken kleppers op, zoals 'Lord of the Rings: The Rings of Power' en 'Avatar: The Way of Water'. "We gaan duimen voor deze award, maar eigenlijk ben ik met deze nominatie ook al supergelukkig", laat Dirk optekenen. "Het is een bekroning voor ons allemaal!".

Of de ‘Onze Natuur’-componist ook daadwerkelijk met de award naar huis mag gaan, komen we te weten op donderdag 23 februari, wanneer de winnaars live bekendgemaakt worden op het YouTube-kanaal van de IFMCA.

Wil je de maestro zelf nog eens aan het werk zien?

Wil je de maestro zelf nog eens aan het werk zien?

Dat kan tijdens de voorstellingen van 'Onze Natuur, De Film - live in concert’ door het kamerorkest Prima la Musica, onder leiding van de componist Dirk Brossé.

Tickets & info

Meer over


Gerelateerde artikels