Ga naar main content

Vilda

Vilda

Vilda is een collectief van een klein groepje gepassioneerde natuurfotografen uit België en Nederland. Ze werken als een klein team: een groep van ervaren specialisten die elkaar aanvullen in kennis en achtergrond.

Klein zijn heeft nadelen, maar ook het grote voordeel van de specialisatie. De Vildaploeg richt zich bijna uitsluitend op Europese natuur, landschappen en alles wat daarin leeft. Naast biodiversiteit is Vilda ook sterk in thema’s als cultuur, landbouw, natuurbeheer, recreatie en ecologie.

De uren die Yves Adams maakt in moerassige schuilhutjes leveren de sublieme vogelfoto's op. De onderwaterbeelden zijn te danken aan Rollin Verlinde die lang kan wachten tot die school vissen eindelijk eens dichterbij komt. Jeroen Mentens vult zijn lente en zomer met het zoeken naar vlinders, sprinkhanen en zeldzame insecten. Lars Soerink fotografeert het liefst op de meest verlaten plekken van Europa.

De meerwaarde zit hem ook in de kennis van dit team. Ze hebben elk een studierichting in de ecologie gevolgd en werken in de sector, zij het als docent ecologie, communicatie-expert bij een grote natuurorganisatie of reisbegeleider van avontuurlijke fotoreizen.

Dat alles maakt dat Onze Natuur een beroep kan doen op foto's die met veel passie in onze eigen regio zijn gemaakt én die inhoudelijk helemaal kloppen. De fotografen hopen dan ook dat ze het gevoel dat ze hadden bij het maken van de beelden kunnen overbrengen op de kijker.


Bezoek de website