Ga naar main content
schermafbeelding-2020-04-17-om-10-57-23.png

Bloeiende boshyacinten in Iedereen Beroemd

Enkele dagen per jaar is er een prachtig blauwpaars tapijt van boshyacinten te zien in enkele van onze oudste Belgische loofbossen. Jij hoeft er gelukkig niets van te missen want Pim maakte voor Iedereen Beroemd deze prachtige beelden.

We houden er wel aan wat context te geven over de manier waarop Pim dit filmde. Boshyacinten zijn heel kwetsbare bloemen, wanneer ze vertrapt worden groeien ze op die plek niet het volgende jaar. Vandaar ook dat het in onze bossen verboden is om van de paden te gaan. 

Wij van Onze Natuur hebben als missie om de pracht van de Belgische natuur in beeld te brengen en komen daarom soms op plaatsen waar het grote publiek niet komt. Maar met rechten komen ook verantwoordelijkheden. Vandaar ook dat Pim heel omzichtig te werk is gegaan bij het filmen van de boshyacinten. 

Niemand wil immers dat de boshyacinten slachtoffer worden van hun eigen succes en dat we ze de komende jaren zouden moeten missen. Vandaar ook een oproep: Blijf in je kot en geniet online van de hyacintenpracht. Als je in de buurt van een bos woont en je deze coronatijden te voet of met de fiets toch op bezoek gaat bij de boshyacinten, hou je dan aan de regels van de boswachters. Blijf op de paden en vertrappel de bloemen zeker niet. De natuur dankt u!

Bekijk meer

Bekijk meer

Heb je de vorige video's van Pim gemist? Ontdek nog meer video's van Onze Natuur in Iedereen Beroemd.

 

Kijk verder

Meer over


Gerelateerde artikels