Ons land is officieel een wolf rijker! Het is de vierde levende wolf die we mogen verwelkomen na August, Naya en het exemplaar in de Hoge Venen. Het nieuwe roofdier werd enkele weken geleden dicht bij Neufchâteau, Luxemburg gespot. Vandaag melden het Wereldnatuurfonds WWF en Réseau Loup, een Franstalig netwerk van wolvenexperts, dat het gaat om een nieuwe wolf van de Italiaanse lijn. (Bron: Belga)

In de nacht van 30 april op 1 mei werd de wolf gezien in de gemeente Léglise. Na DNA-onderzoek van de uitwerpselen bleek dat het om een nieuwe ondersoort gaat die nog niet in ons land is gezien. “De soort is afkomstig uit de Italiaans-Alpijnse regio. De vorige wolven die in België opdoken, waren afkomstig uit Polen en Duitsland,” zegt Koen Stuyck van WWF.

Het roofdier zou ongeveer 800 kilometer afgelegd hebben vanuit de Alpen tot in België. WWF voorspelde al dat de twee ondersoorten elkaar zouden ontmoeten in ons land. “Dat de twee elkaar hier tegenkomen is goed nieuws voor de biodiversiteit,” aldus Koen Stuyck.