Nog enkele dagen aftellen en het is zomer, maar eerst moeten onze studenten nog die zware examenperiode doorkomen. De examens zorgen helaas voor veel stress bij studenten, leerkrachten, bezorgde ouders en de omgeving. Want iedereen leeft mee, zelfs Onze Natuur. Wij zochten naar de ideale tip tegen examenstress: een ontladend fietstochtje in de natuur! 

Wanneer de termen en begrippen niet meer in je hoofd passen, is het even tijd voor pauze. Maar ben je het beu om door je sociale media te scrollen? Dan kan je ook je stalen ros boven halen en een ontspannend fietstochtje maken in het bos. Zo zorg je voor een goede afwisseling tussen mentale en fysieke inspanningen en krijgen je hersenen een gezonde dosis zuurstof.

Die fietstocht moet natuurlijk geen uren duren, een rondje in het dichtstbijzijnde bos of park kan al voldoende zijn. Toch zin in een langere pauze of avondactiviteit? Dan kan je via deze link zoeken naar verrassende fietstochten in de natuur. Misschien ook een handige tip om je ouders, die een beetje te veel lawaai maken, het huis uit te sturen.

Zit je in tijdsnood en heb je echt geen tijd om even te bewegen tijdens het studeren? Neem dan je fiets tot aan je school, campus of bibliotheek. Wie weet levert dit je wel extra punten op. Veel succes.