Vandaag is het Hemelvaart, een welverdiende vrije dag voor ons land. Het ideale moment om even te genieten en tot rust te komen in de natuur. Agentschap Natuur en Bos ontwikkelde, speciaal voor dit soort rustmomenten, natuuroases. Dit zijn stukjes stille natuur waar je helemaal kunt ontspannen. Geen stress, geen drukte, geen telefoon. Alleen de prachtige geluiden van Onze Natuur. 

De natuuroases zijn geïnspireerd op Shinrinyoku, dat is een vorm van natuurtherapie die we leerden uit Japan. Letterlijk betekent Shinrinyoku ‘bosbaden’. Tijdens een bosbad ga je naar een stille plek in het bos en focus je met al je zintuigen op de natuur. Luister, kijk, voel, ruik en geniet van je omgeving.

Een bosbad is een goede remedie tegen stress en maakt je hoofd leeg. Hoe langer je bosbad duurt, hoe meer resultaat je ziet. Je telefoon laat je ook best thuis of zet het geluid af en steek hem in je zak.

Agentschap Natuur en Bos richt unieke plekken in om tot rust te komen en te ontsnappen aan onze hectische maatschappij. Deze zijn nog volop in ontwikkeling, maar je kan alvast terecht in de natuuroase in Bosland in de gemeente Pelt. Je kan ook zelf op zoek gaan naar je ideale stille plekje natuur of realiseer een natuuroase in je eigen tuin.